Mistä löydän lisätietoa henkiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista?

Henkinen hyvinvointi on alkanut kiinnostamaan monia meistä vasta vähän aikaa sitten, kun tietoon on tullut enemmän tutkimuksia henkisestä hyvinvoinnin tilasta, miten stressi ja eri sairaudet vaikuttavat siihen ja millä tavalla omaa henkistä hyvinvointia on mahdollista edistää kiinnittämällä enemmän huomiota henkilökohtaiseen kehitykseen ja harjoittamalla esimerkiksi mindfulnessia ja meditaatiota.

Tutkimustulosten lisääntyessä myös asiantuntijoiden ymmärrys tästä “näkymättömästä” tilasta on kasvanut. Vaikka esimerkiksi stressiä on tänä päivänä edelleen vaikeaa mitata moniin fyysisiin sairauksiin verrattuna, kyseessä on erittäin merkittävä tila, sillä se voi vaarantaa sekä ihmisen fyysisen että henkisen terveyden, jos siihen ei kiinnitetä ajoissa huomiota.

Löydä lisätietoa henkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa

Internet on tänä päivänä pullollaan mielenkiintoisia artikkeleita ja uutisia aiheesta. Kannustamme mielellämme lukijoitamme hakemaan lisätietoa verkkosivujemme rinnalla myös muista lähteistä. On kuitenkin tärkeää, että kiinnität huomiota lähteen luotettavuuteen, sillä samalla tavalla kuin puoskarit ovat päässeet aikojen saatossa ujuttautumaan lääketieteeseen, erityisesti ihmisen henkisen hyvinvoinnin tutkiminen ja hoitokeinojen löytäminen on vetänyt puoleensa tuplamäärän huijareita, jotka eivät oikeasti halua kehittää tai löytää parempia hoitokeinoja stressin lievittämiseen ja henkisen pahoinvoinnin vähentämiseen.

Liikkuessasi netissä ja etsiessäsi tietoa esimerkiksi luontaistuotteista, joiden uskotaan auttavan stressin lievitykseen, ahdistuneisuuteen tai hermostuneisuuteen, tarkista siis ennen kaikkea, että lähde on luotettava. Vaikka monien luontaistuotteiden nauttiminen on yleisesti ottaen turvallista, erilaisten raaka-aineiden yhdisteleminen tai liian suuri annostelu voivat aiheuttaa vakavia seurauksia.

Jos löydät mielenkiintoisia vinkkejä stressin lievitykseen esimerkiksi blogista, tämä tieto kannattaa vielä varmistaa uudemman kerran esimerkiksi googlettamalla aiheesta hieman lisää. Jos sama tieto löytyy useammasta eri lähteestä ja erityisesti, jos siitä on maininta jossakin luotettavan lähteen artikkelissa (esimerkiksi aikakauslehdet, uutiset, lääkärien ja asiantuntijoiden ylläpitämät blogit) voit turvallisin mielin lähteä kokeilemaan, toimisivatko kyseiset keinot myös oman stressin lievitykseen.

Verkkosivujemme ja internetin muiden lähteiden rinnalla on myös muita paikkoja, josta voit löytää lisätietoa henkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Esimerkiksi kirjastot ja terveyteen erikoistuneet lehdet ovat tänä päivänä pullollaan stressin lievitykseen, ahdistuneisuuteen, meditaatioon, mielenrauhaan ja muihin modernin maailman uusiin, mutta mielenkiintoisiin aiheisiin erikoistuneita artikkeleita ja tutkimuksia.

Jos aihe kiinnostaa tätäkin enemmän, kannustamme sinua osallistumaan aihetta käsitteleviin seminaareihin ja tapahtumiin, joissa sekä kotimaiset että kansainväliset asiantuntijat jakavat omia mietteitään, tutkimustuloksiaan ja tulevaisuudennäkymiä. Vaikka osa tällaisista seminaareista ja tapahtumista on suunnattu vain asiantuntijoille tai erillisellä kutsuvieraille, jotkut tapahtumat ovat avoimia koko yleisölle – itse asiassa erilaisia hyvinvointimessuja järjestetään tänä päivänä paljon ympäri maata, muun muassa Oulussa, Savonlinnassa ja Jyväskylässä. Muun muassa Helsingin messukeskuksessa järjestettävät henkilökohtaiseen kehitykseen, terveyteen ja hyvinvointiin erikoistuneet I Love Me -messut ehtivät kerätä pelkästään vuonna 2019 lähes 60 000 kävijää!