Meistä

Hei ja tervetuloa osoitteeseen vantaanlauri.fi!

Olemme henkilökohtaiseen kehitykseen, mindfulnessiin, meditaatioon, stressiin ja stressin lievitykseen sekä pehmeisiin taitoihin erikoistunut hyvinvointisivusto, jonka tarkoituksena on jakaa lukijoillemme ja seuraajillemme mielenkiintoisia, ajankohtaisia ja luotettavia artikkeleita henkilökohtaiseen hyvinvointiin liittyvistä aiheista.

Henkinen hyvinvointi on elimistön kuuntelemista ja sille vastaamista

Henkilökohtainen hyvinvointi on meille tärkeä asia, koska olemme huomanneet vuosien varrella, miten se, mitä pääkopan sisällä tapahtuu, vaikuttaa kaikkeen. Aivomme toimivat niin tiiviissä yhteistyössä koko organismimme kanssa, että ahdistus, masennus, negatiiviset ajatukset ja stressi protestoivat usein myös fyysisisinä oireina elimistössämme – emmekä siltikään aina huomaa sitä, tai emme ainakaan halua huomata.

Tämä johtuu siitä, että jos ymmärrämme, että jokin tai joku vaikuttaa meihin negatiivisesti, meidän tulisi tehdä asialle jotain. Usein esimerkiksi taloudelliset huolet on helpompi jättää taka-alalle kuin ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä tilanteeseen muutoksia.

Velkakierteestä ja alituisista rahahuolista irti pääseminen on kuitenkin tärkeää, sillä se on myös osa henkilökohtaista kehitystämme. Juuri henkilökohtaisesta kehityksestä sekä stressin kalliista hinnasta yhteiskunnalle puhumme tällä sivustolla.

Voit lukea esimerkiksi siitä, mitä henkilökohtainen merkitys tarkoittaa ja siitä, miksi stressiä voidaan kutsua uudeksi kansantaudiksi.

Lisäksi puhumme sivustolla pehmeistä taidoista ja niiden merkityksestä työelämässä. Tässä vasta mielenkiintoinen aihe! Suosittelemme kaikkia lukijoitamme tutustumaan siihen lisää, sillä voi jopa olla, että pehmeiden taitojen merkitykseen tutustuminen syvemmin voi auttaa sinua todenteolla tulevaisuuden työnhaussa!

Koska henkiseen hyvinvointiin kietoutuu kokonaisuutena niin monia eri asioita, on ymmärrettävää, että oman elimistön kuunteleminen on joskus vaikeaa. Esimerkiksi vaativa työ tai ongelmat ihmissuhteissa voivat johtaa siihen, ettemme löydä edes pientä hetkeä, jossa keskitymme vain ja ainoastaan itseemme.

Mindfulnessin ja meditaation avulla voimme parantaa läsnäoloamme nykyhetkessä ja tutustumaan sisimpäämme yllättävän pienellä vaivalla. Alkuun pääseminen voi olla vaikeaa, mutta tulet huomaamaan, kuinka henkinen tasapaino ja hyvinvointi parantuvat, kun annat myös itsellesi aikaa – edes pienen hetken.